Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Vuokraatteko pelkkää tilaa?

Tilausravintolana emme vuokraa pelkkää tilaa, vaan meillä täällä Maikkulan Kartanossa, tilan kanssa tulee aina vähintään myös meidän ravintolapalvelut. Mitä hintaan meillä sisältyy, löytyy tietoa alta. 

 • Mitä hintaan sisältyy?

Maikkulan Kartanon juomien ja ruokien hintaan sisältyy tilavuokra klo 00 asti, kattaus (valkoiset pöytäliinat, astiat ja aterimet, servietit, yksi pitkä antiikkikynttilä tai tuikku / pöytä) ja henkilökunta. Vastaamme myös tilan siivouksesta. Tilaaja/tilaajat vastaavat tilan ja pöytien somistuksesta, kukista, paikka- ja menukorteista, plaseerauksesta sekä mahdollisista esiintyjistä ja ohjelmasta. Voitte aloittaa tilaisuuden haluamallanne kellon aikana.

 • Milloin tilaisuuden on viimeistään päätyttävä?

Tila sisältyy aloitusajankohdasta riippumatta klo 00 asti. Jos tilaisuus venyy yli puolen yön, veloitamme tästä erillisen tilaveloituksen 80,-/alkava tunti. Valomerkki tulee kuitenkin viimeistään klo 01.30 ja juhlatilan oltava tyhjä viimeistään klo 02.00.

 • Voiko teille tuoda omia tarjoiltavia? 

Ravintolana Maikkulan Kartanolla on anniskeluoikeudet kaikissa tiloissa mukaan lukien saunoissa ja piha-alueella.  Näin ollen omien juomien tuominen ja näiden nauttiminen on ehdottomasti kielletty koko Maikkulan Kartanon alueella Suomen alkoholilainsäädännön nojalla.

Ravintolana liiketoimintamme perustuu ruoka- ja juomapalveluiden tarjoamiseen ja myymiseen. Näin ollen tiloihimme tai alueellemme ei ole sallittua myöskään omien elintarvikkeiden tuominen. Kaikki tarjoilut Maikkulan Kartanossa järjestettäviin tilaisuuksiin tulee kauttamme.

Tarjottavia räätälöimme mielellämme mahdollisimman paljon tilaajan toiveiden mukaisesti pysyen kuitenkin linjassa Maikkulan Kartanon omien ehdotelmien kanssa. Maikkulan Kartano on tunnettu erinomaisesta ruoastaan, ja tästä haluamme pitää kiinni myös jatkossa!

 • Haluamme tarjota buffetista jääneitä salaatteja vieraille iltapalaksi. Onnistuuko tämä?

Noudatamme Ruokaviraston ohjeita elintarvikkeiden turvallisesta käytöstä. Emme ikävä kyllä voi tarjota kertaalleen esillä ollutta ruokaa enää toistamiseen, koska emme voi taata ruoan/elintarvikkeiden turvallisuutta. Elintarvikehygieniavaatimusten tulee toteutua elintarvikeketjun jokaisessa vaiheessa, sillä elintarvikkeiden saastuminen eli kontaminaatio voi tapahtua missä ja milloin vaan. Saastuminen voi tapahtua mm. suoraan ruoka-aineesta toiseen, pisaratartuntana yskimisen tai aivastamisen yhteydessä. Vaikka pilaantuminen ei välttämättä aina ole terveydelle vaarallista, pilaantunutta elintarviketta ei saa myydä eikä tarjoilla. Jos toivotte tarjoiltavan iltapalana salaatteja, räätälöimme mielellämme buffetin salaateista poikkeavan kokonaisuuden.

 • Voimmeko ottaa mukaan tilaisuudesta jäännyttä ruokaa mukanamme kotiin?

Emme luovuta tarjolla ollutta ruokaa mukaan kotiin viemisiksi hygieniasyistä perustuen Ruokaviraston suosituksiin ja olemassa oleviin määräyksiin. Ympäristövaikutusten minimoimiseksi vältämme toiminnassamme jätteiden, kuten ruokahävikin, syntymistä. Tämä näkyy meillä keittiössä mm. huolellisena suunnitteluna ja valmistuksena, asianmukaisena varastointina ja säilytyksenä. Lisäksi valmistamme tarjoiltavat ruoat etukäteen ilmoitetun henkilömäärän ja vuosien kokemuksen kautta arvioidun menekin mukaan.

 • Onko tiloissa mitään minimiveloitusta?

Liiterissä käytössä on minimiveloitus 60 aikuisesta tai 12-vuotta täyttäneestä. Muiden tilojen suhteen vastaavanlaista veloitusta ei ole käytössä.

 • Paljon maksaa lasten ruokailu?

Jos tilaisuuteen on valittu buffetti (noutopöytä), alle 4-vuotiaat lapset ruokailevat ilmaiseksi ja 4-11 v. puoleen hintaan. Lapset syövät tuolloin samaa ruokaa kuin aikuiset. Jos tilaisuudessa on pöytiin tarjoilu, voimme valmistaa alle 12- vuotiaille lapsille etukäteen sovittaessa pienemmät lastenannokset. Tilaisuuden osalta tulee kuitenkin huomioida mahdollinen minimilaskutus.

 • Miten laskutatte tilaisuuden juomat?

Meille on hyvä ilmoittaa etukäteen sovitusti juomakäytäntö toisin sanoen kuinka paljon (esimerkiksi montako kaatoa/hlö) ja mitä juomia saa mennä yhteislaskuun. Ruokajuomat tarjoilemme pöytiin ja tarjoilemme etukäteen sovitut juomat. Juomat veloitamme menekin mukaan. Kotiruokajuomat laskutamme kannuittain ja viinit pääsääntöisesti avattujen pullojen mukaan poikkeuksena talon viinit. Juomia voi ostaa myös omakustanteisesti paikan päällä tilaisuuden aikana. Meidän voimassaolevan juomalistan löydät tästä

 • Milloin pitää ilmoittaa tarkka henkilömäärä ja päättää tarjoiltava ruoka?

Hääpalaverin pidämme siinä vaiheessa, kun häiden runko on selvinnyt. Tämä on usein n. 1 kk ennen häitä. Hääpalaverissa menemme hääpäivän yksityiskohtaisesti Maikkulan osalta läpi, sillä haluamme hääparin vaan nauttivan päivästä. Hääpalaveri on oiva tilaisuus vielä varmistaa tilaisuuden yksityiskohtia puolin toisin, joten yksityiskohdat on hääparin hyvä keskustella, ja pääosin lyödä lukkoon, jo ennen hääpalaveria. Yleensä hääpalaveriin menee aikaa n. 1-2 tuntia.

Tilaisuuden tarkennukset toisin sanottuna ilmoittaa henkilömäärä (montako aikuista, lasta 4-11 v, lasta 0-4 v.), aikataulu, ruoka- ja juomatarjoilut, mahdolliset lisätarjottavat, erikoisruokavaliot, aikataulu jne. pitää olla ilmoitettuna viimeistään tilaisuutta edeltävän viikon keskiviikkona. Näiden annettujen tietojen mukaan keittiön väki tilaa tarvittavat raaka-aineet ja tarjottavat sekä varaamme henkilökunnan. Laskutuksen periaatteena on kuitenkin se henkilömäärä, joka meille on ilmoitettu viimeistään 3 arkipäivää ennen tilaisuutta ellei henkilömäärää olla tämän jälkeen nostettu. Tuolloin laskutus tapahtuu uusimman henkilömäärän mukaan. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että esim. täytekakku tilataan aina etukäteen tietylle henkilömäärälle ja tämän kokoa on vaikea aina viime hetkillä muuttaa, joten suosittelemme, että henkilömäärä on kutakuinkin oikea jo tilaisuuden tarkennuksia annettaessa.

 • Milloin pääsemme tilaa somistamaan? Milloin on somisteiden purku?

Juhlatilaa pääsee somistamaan juhlapäivän aamulla. Jos juhlatila on vapaana edellisenä päivä, tilaan pääsee jo tuolloin. Somisteiden purkaminen tapahtuu joko juhlien päätyttyä tai muuna sovittuna ajankohtana. Somistukseen liittyvät aikataulut tarkentuvat aina lähempänä juhlapäivää. Suosittelemme varaamaan hääaamulle tukijoukkoja, jotka voivat tarvittaessa vastata tilan somistuksesta, jos hääparin aika ei anna tälle myöten.

 • Minkälainen on teidän varauskäytäntö? Onko varausmaksua?

Juhlatilan voimme pitää alustavana tarjouksen voimassa olo ajan puitteissa ellei toisin sovita. Tarjouspyynnön ja juhlan ajankohdasta riippuen tarjous on voimassa keskimäärin 7 vrk ellei keskenämme toisin sovita.

Jos juhlana on häät, voimme pitää tilavarausta alustavana siihen saakka, kunnes hääpari on tehnyt päätöksensä tai meille tulee samalle päivälle tilaan toinen kysely. Tuolloin hääparin on pystyttävä joko vahvistamaan tilavaraus maksamalla varausmaksu tai vapautettava tila takaisin myyntiin. Varausmaksu on 800 euroa. Varausmaksun maksamalla alustava tilavaraus vahvistetaan. Varausmaksu hyvitetään aikanaan häiden loppulaskusta, mutta tätä ei palauteta, jos häät eivät suunnitellusti toteudukaan. Poikkeuksena on koronan tapaiset poikkeustilat, jolloin käytössämme on poikkeavat muutos- ja peruutusoikeudet. Häiden osalta varausmaksu on käytössä siksi, että häät varataan lähes poikkeuksetta hyvissä ajoin, jopa pari vuotta etukäteen, ja mahdollisille muille saman päivän kyselijöille myymme tuolloin “ei-oota”. Näin varmistamme, että Maikkulan Kartanoon tilavarauksen tehneet ovat myös meille tulossa.

 • Pääseekö teidän tiloihin tutustumaan?

Totta kai pääsee! Mielellämme esittelemmekin tiloja, sillä jokaisella tilalla on oma luonteensa. Meille on tärkää, että tila soveltuu suunniteltuun tilaisuuteen ja on myös mieleinen. Esittelemme tiloja arkisin myyntipalvelun aukioloaikoina. Muina aikoina tiloja esittelee meidän ravintolan väki, jos he ovat paikalla ja heillä aikataulu sopii tapaamiselle. Sovimme tapaamiset mielellämme etukäteen, sillä näin voimme varata kalenterista aikaa tapaamiselle ja varmistaa, että pääsemme toivomiin tiloihin. Haluamme huomauttaa, että meille on tärkeää taata vieraittemme ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys, joten tulettehan Maikkulan Kartanoon vierailemaan ainoastaan terveenä.

 • Voiko teillä olla monta tilaisuutta yhtä aikaa?

Jokainen Maikkulan Kartanon tila voidaan varata yksityiskäyttöön. Periaatteessa meillä saattaa olla tilaisuus jokaisessa tilassa tai rakennuksessa, mikä on tosin hyvin harvinaista. Jokainen tila tai rakennus varataan sovittuun yksityistilaisuuteen, mutta piha-alueella jokainen vieras voi kuitenkin vapaasti kulkea tilaisuuden aikana. Piha-aluetta emme rajaa yksityiskäyttöön. Ison Laiturin varaamme ainoastaan yhteen tilaisuuteen päivässä, joten jos haluatte vihkimisen, siunauksen tai muun tilaisuuden pitää ulkona kyseisessä paikassa, niin kannattaa tästä jo tilavarausvaiheessa mainita! Jos vihkiminen ei onnistu hääpäivänä Laiturilla esimerkiksi huonon sään vuoksi, tapahtuu vihkiminen itse juhlatilassa.

 • Onko Maikkulassa majoitusta?

Hääparille voimme tarjota lisämaksusta Fredrikan tuvan hääsviittiä. Maikkulan Kartanoa lähimmät majoituspalvelut löytyvät Oulun keskustasta. Koska nykyisin majoituksen hinta vaihtelee majoituksen ajankohdan, keston, henkilömäärän, mahdollisen kanta-asiakkuuden sekä varauskanavan ja -ajankohdan mukaan, meillä ei ole sopimushintoja minkään tahon kanssa. Suosittelemme olemaan suoraan majoitusliikkeisiin yhteydessä ja sopimaan mahdollisesta huonekiintiöstä suoraan heidän kanssaan.

 • Miten huolehditte hygieniasta, jotta teille olisi turvallista tulla korona-aikana?

Vieraidemme ja henkilökuntamme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Teemme kaikkemme, että tilausravintolamme turvallisuus ja hygienia ovat erityisen hyvin hoidettu. Tällä hetkellä kiinnitämme näihin asioihin erityisen suurta huomiota. Tässä keskeisempiä toimenpiteitämme ja ohjeita vierailuun yhteisen turvallisuuden takaamiseksi.

  • Haluamme turvata vieraidemme ja työntekijöittemme terveyden – ethän siis saavu meille, jos sinulla on lieviäkin flunssan oireita kuten esim. yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita tai päänsärkyä
  • Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia sekä yrityksen sisäisiä hygieniaohjeita COVID-19 -tilanteeseen liittyen. Pyynnöstä paikan päällä nähtävillä tilausravintola Maikkulan Kartanon suunnitelma koronataudin leviämisen ehkäisemiseksi
  • Pidämme erityisen hyvää huolta käsihygieniasta, johon kannustamme myös Maikkulan Kartanossa vierailevia. Olemme varmistaneet saippuan, käsidesin ja käsipyyhkeiden riittävyyden kaikissa tiloissamme. Käsihuuhteen löydät juhla-/kokoustilojen sisääntulon läheisyydestä ja wc-tiloista
  • Olemme tehostaneet siivous- ja hygieniakäytäntöjä tiloissamme
  • Puhdistamme tehostetusti erityisesti kosketuspintoja, kuten ovenkahvat, pöytien pinnat ja maksupäätteet. Tilojen siivouksessa noudatamme erityistä huolellisuutta hygieniaohjeiden mukaisesti
  • Huomioimalla turvavälit sekä suojaamalla suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat (vaihtoehtoisesti yksi tai aivasta puserosi hihan yläosaan), voit omalta osaltasi edesauttaa pitämään huolta sekä omasta että muiden terveydestä. Suositeltava turvaväli on 1-2 m
  • Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan
  • Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että henkilökunnalla on oikeus poistaa asiakas tiloista majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain nojalla (Laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta 308/2006 5§), jos ravintolan toimintatapoja ja henkilökunnan antamia ohjeita ei noudateta

Voimassaolevat ravintolatoimintaa ohjaavat valtioneuvoston asetuksessa säädetyt velvoitteet ja rajoitukset tarkentuvat aina lähempänä tilaisuutta ja mukautamme toimintamme näiden mukaiseksi.

Jos johonkin mieltä askarruttavaan kysymykseen ei löytynyt vastausta niin olethan ystävällisesti yhteydessä myyntipalveluumme (maikkula@maikkulankartano.fi, puh. 044 7403550 arkisin klo 09-16) niin autamme erittäin mielellämme!