Lohisali, Lohikellari & Lohisauna

Lohisali, Lohikellari & Lohisauna

Oulujoen rannassa sijaitseva Lohisali on kartanoalueen uudisrakennus, jonka mielenkiintoinen arkkitehtuuri on toteutettu luontoystävällisin kierrätysmateriaalein.

Kartanoalueen restauroinnissa ajatuksena oli korjata ja entisöidä vanhat rakennukset niin hyvin kuin mahdollista, mutta rakentaa uudisrakennukset nykyaikaan sopiviksi. Niinpä Lohisali edustaakin 2000-luvun funkistyyliä. Näin kartanoalueella yhdistyy eri aikakausien arkkitehtoninen ilme sulassa sovussa.

Yläkerrassa sijaitsevasta Lohisalista on todella upea näkymä Oulujoelle.  Lohisali sopii erinomaisesti tunnelmalliseen ja intiimiin illallistilaisuuteen noin 14 henkilölle.

Rakennuksen alakerrassa, Lohikellarissa, on kokoustila. Pulpettimuodossa tilaan mahtuu 20 henkilöä ja tuolirivein 40 henkilöä.

Lohisauna

Lohikellarin lisäksi alakerrassa aivan kokoustilojen yhteydessä on pieni sähkölämmitteinen Lohisauna. Sen lauteille mahtuu 5–6 henkilöä kerrallaan. Pesutilassa on 2 suihkua. Tilassa ei ole erillistä pukuhuonetta tai takkatupaa, mutta yläkerran Lohisalissa voi nautiskella saunajuomista, ruoasta ja upeista jokinäkymistä.

Lataa Lohikellarin pohjapiirros pdf-muodossa tästä>.