Viinilista

Kuplivat

Champagne Geoffroy 1er Cru Expression Brut, Ranska 75,- / plo
Väriltään kirkkaankeltainen. Tuoksu kukkaisa ja tuore, mausteena omenakompottia, sitrusta ja vaniljaa. Hedelmäinen ja raikas, mukana yrttejä ja trooppista hedelmää. Miellyttävän täyteläinen mousse, maukas ja pitkä jälkimaku.

Bosco dei Cirmiole blanc de blancs extra dry, Veneto, Italia 8,20/ 12 cl, 42,- / plo
Viini on väriltään kirkkaan vaaleankeltainen. Tuoksu nuori, tuore ja voimakkaan hedelmäinen, aromaattinen, paahteisuutta ja yrttejä, trooppisuutta. Viinissä on erittäin hieno ja miellyttävä mousse. Maku täynnä makeaa mausteisuutta, harmoninen kokonaisuus ja miellyttävän raikas suutuntuma, loppumaussa persikkaa ja aprikoosia. Vegaani.

Valkoviinit

Autèntico Organic Macabeo Blanco, Utiel-Requena, Espanja 8,40 / 16 cl, 42,- / plo
Talon viini. Väri oljenkeltainen vihrein sävyin. Tuoksussa vaniljaisuutta, trooppista hedelmää ja häivähdys anista. Maultaan täyteläinen ja miellyttävän suuntäyttävä. Viini on erinomainen ruualle sen tasapainoisen makupalettinsa myötä. Maku täyteläinen ja miellyttävän hapokas, hyvin integroitunut hedelmäisyys ja pitkä jälkimaku. Orgaaninen.

Schmitges Grauschiefer Riesling Trocken 2020, Saksa 59,- / plo
Viinissä on hyvä hedelmäisyys, miellyttävät hapot sekä pitkä, mineraalinen jälkimaku. Vegaaninen.

Saumur Elegance 2019, Domaine du Vieux Pressoir, Ranska 61,- / plo
Vaaleankeltainen, hieman kultaisin heijastuksin. Tuoksussa persikkaa, tuoretta omenaa, aprikoosia ja mausteisuutta. Viinin maussa on pyöreä ja erittäin miellyttävä mineraalisuus, trooppisten hedelmien aromaattisuus ja mehukkuus. Lopuksi jälkimaku on tyylikäs ja hienosti kuiva.

Merus Müller-Thurgau 2019, Itävalta 64,- / plo
Väriltään kauniin vaaleankeltainen vihrein sävyin. Tuoksussa miellyttävää mausteisuutta, jasmiininkukkaa ja salviaa. Maultaan erittäin miellyttävän happoinen ja tasapainoinen kokonaisuus, hedelmäinen ja aromaattinen, muskottia ja tuoretta heinää taustalla. Aavistus mineraalisuutta ja voimaisuutta. Pitkä ja konstailematon jälkimaku.

Bassermann -Jordan Riesling 2018, Saksa 66,- / plo
Viini on erittäin mehukas ja mineraalinen sekä tuoreen raikas. Tuoksussa on runsasta nuorta hedelmää, kuten persikkaa ja omenoita sekä keltaisia luumuja. Maussa hedelmien raikkaus jatkuu. Orgaaninen.

Punaviinit

Autèntico Organic Bobal-Tempranillo Tinto, Utiel-Requena, Espanja 8,40 / 16 cl,  42,- / plo
Talon viini. Kirkas, tummanpunainen väri, violetti reuna. Tuoksu melko voimakas, metsämarjoja, kahvia, vaniljaa, hentoa savuisuutta, ripaus tammisuutta. Maku pehmeä ja pyöreän marjainen, miellyttävä happoisuus ja pitkä maku, jälkimaussa hyvä hedelmäisyys. Orgaaninen.

Pete’s Pure Shiraz 2018, Australia 51,- /plo
Väriltään tummanpunainen, hieman läpikuultava. Tuoksu voimakas ja tuore, mustaherukkaa, vaniljaa, suklaata, mulperinlehteä ja yrttisyyttä. Maku voimakas ja hedelmäinen, mukana vaniljaa, luumua, mustaherukkaa ja mausteisia aromeja, taustalla hienoista savuisuutta.

Weemala Shiraz Viognier 2016, Australia 58,- / plo
Väriltään tumman granaatinpunainen, tuoksussa runsaasti mausteisuutta, kypsää punaista marjaa. Maussa kypsää kirsikkaa sekä lakritsaisuutta.

Hangin’ Snakes Shiraz Viognier 2017, Langmeil Barossa, Australia 68,- / plo
Syvän rubiininpunainen, purppuraisin reunuksin. Tuoksu pehmeän kukkainen, orvokkia, kesän marjoja ja hitunen persikkaa, pippurisuutta sekä yrttejä. Maku kypsän mausteinen, täyteläisen marjaisa, keskipitkän
maun tasapainottavat pehmeät ja samettiset tanniinit luoden samalla viinille kauniin rakenteen. Makea ja mausteinen jälkimaku luo mehukkaan kokonaisuuden. Vegaaninen.

Julienas Chateau de Fuisse 2017, Ranska 68,- / plo
Kauniin, intensiivisen punainen väri. Tuoksu voimakas, hedelmäinen ja tumman kirsikkainen, metsämansikkaa, vadelmaa ja punaherukkaa. Maku tiiviin täyteläinen, miellyttävän happoinen, marjaisat aromit taustalla. Mausteinen, tasapainoinen ja mielenkiintoinen viini.

Jälkiruokaviinit

Moscato d’Asti 2019 Ceretto, Italia 48,- / 0,375 l
Vihertävän kellertävä väriltään, tuoksusta löytyy tuoreita rypäleitä ja makeita rusinoita. Maultaan viini on makeahkoa. Vegaaninen.

Beerenauslese Exquisit 2017, Itävalta 58,- / 0,375 l
Kirkkaan oljenkeltainen, tuoksussa puhdasta persikkaa ja trooppisia hedelmiä. Maultaan leveän makea, jota miellyttävä hapokkuus tasapainottaa, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Jälkimaku harmoninen ja pitkähkö, hedelmäisyys jatkuu intensiivisenä. Vegaaninen.

Schmitges Erdener Treppchen Riesling Auslese 2017, Saksa 59,- / 0,375 l
Täyteläisen kullankeltainen väri. Tuoksu huumaavan aromikas, silti nuori ja tuore, yrttinen, hunajamelonia, sitruksia, ruohoa ja kypsää hedelmiä. Maku tasapainoisen makea, öljymäinen, täyteläinen, pyöreä ja runsas, upean raikasta makeaa hedelmäisyyttä, hunajamelonia ja yrttisyyttä. Pitkä jälkimaku.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.